Vi förvandlar skrot till jobb och hjälper miljön på vägen

Välkomna alla bostadsrättsföreningar och ni som arbetar med fastigheter till oss på Uppsala Returcyklar. Vi har sedan starten 2017 hjälpt med 100-tals bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och fastighetsförvaltare med professionella cykelrensningar.

Vi vill gärna har fler samarbetsavtal och uppdrag.

Hur kan vi hjälpa dig er, oavsett om ni är en bostadsrättsförening, fastighetsägare, bostadsbolag, fastighetsförvaltare och fastighetsskötare?

Inte sällan hamnar cyklar på platser där de inte bör vara. Personer flyttar och lämnar sin cykel, cyklar går sönder eller glöms bort och lämnas i cykelställ, förråd och cykelrum.

Att det finns plats i cykelställ och cykelförråd gör att de boende trivs bättre och kan parkera sin cykel på ett säkrare sätt. Det kanske också bidrar till att fler cyklar vilket är bra för både hälsan och miljön.

Uppsala Returcyklar finns här för att hjälpa er att genomföra cykelrensningar på ett juridiskt korrekt och professionellt sätt, samt ta hand om de övergivna cyklarna. Vi på Uppsala Returcyklar har framarbetat en enkel modell för er att ta stöd av när ni vill genomföra en cykelrensning.

Brf upphämtning cyklar, Uppsala Returcyklar
Brf upphämtning cyklar, Uppsala Returcyklar

Pris på cykelrensning

Uppsala Returcyklars tjänster är helt gratis för bostadsrättsföreningar.
Om er förening redan har gjort en rensning så kan vi komma och hämta cyklarna kostnadsfritt, oftast inom några dagar. Vi hjälper föreningar i och omkring Uppsala, Knivsta, Sigtuna, Märsta samt alla kommuner norr om Stockholm samt Stockholms kommun. Vart ni än står i processen så kontakta oss så skickar vi mer information. Om ni är ett företag så tar vi snabbt fram en kostnadsfri offert.

Vad ingår i Uppsala Returcyklars kostnadsfria tjänst till bostadsrättsföreningar?

 • Stöd och information om vår modell och de juridiska villkoren för att genomföra en cykelrensning (gratis)
 • Informationsbrev (gratis)
 • Lappar att märka cyklarna med (gratis)
 • Hjälp att samla ihop övergivna cyklar till ett förråd (ingår i
  Uppsala, utanför Uppsala efter överenskommelse, ev tillkommande kostnad).
 • Hjälp att göra en lista med ramnummer till Polisen (ingår i Uppsala, utanför Uppsala efter överenskommelse, ev tillkommande kostnad).
 • Förmedling av kontaktuppgifter till Polisen. Om Uppsala så kan vi skicka listan till Polisen.
 • Kostnadsfri hämtning av övergivna cyklar (gratis i Region Uppsala och Region Stockholm). När vi hämtar cyklar tar vi även med cykelvagnar samt tillbehör så som lösa hjul, korgar och annat cykelskrot. Obs. Vi har inte möjlighet att ta hand om barnvagnar, pulkor, etc.

  När ni kontaktar oss skickar vi ut ett informationsbrev som ni kan skicka ut till medlemmarna och våra gröna klisterlappar med information att sätta på de cyklar ni tror kan vara övergivna. Att lappa cyklarna kan vi även hjälpa till med vid önskemål.

  Lapparna brukar få sitta kvar i minst 2 veckor. Efter steg ett (ca 2–3 veckor) samlas cyklarna ihop och processen fortsätter tills alla cyklar är kontrollerade och återbrukade.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för en dialog och offert.
I första hand via mejl eller via kontaktformuläret Vi ringer upp inom 1-2 arbetsdagar.